torsdag 22 september 2011

Höstens färger!



Allting har sin tid. Hösten är här, naturen byter skrud....det som för bara några veckor sen var varmt grönt frodigt och prunkande, börjar glesna, bladen gulnar och faller så småningom av. Jag gillar hösten. Det röda, det varma gula, även om löven faller och vinden viner så har det sin tjusning.



Det jag inte tycker om är regnet. igår hade vi Hälge i hästhagen, hästarna kom farandes och Annie gjorde en vurpa i hagen. For likafort upp igen, men det blöta gjorde att skiten stänkte runt henne och hon hade inte en chans att hålla sig på benen när halkan tog över. Tack och lov gick det bra.



Idag har jag kört ännu ett pass med Chili. Ett dirigeringspass. har vilat henne några dagar och när sambon idag stängde av vattnet inne och jag inte kunde varken laga middag eller ens tvätta händerna inomhus, så tog jag Chili, tre dummies och gick upp i skogen för ett pass. Fickan var full av godis....



Chili kan som sagt vända sig in och ut för en godis...och jodå, gjorde hon idag oxå. Den här gången lyssnade hon stadigare, jag gick längre in i skogen, till ännu ett nytt place och körde henne omväxlande höger och vänster och ut, när dummisarna på första stället var inne så fortsatte jag en bit uppåt vägen och gjorde en ny runda. Sammanlagt fyra rundor blev det tillsammans med lite fotgående i skogen. Jättenöjd! Det känns verkligen att hon faktiskt börjar förstå! Det jag har gjort fel förut är att jag har låst mig på samma ställe på ängen och där är ju allt plättlätt....


Det som är viktigt är att inte ha för bråttom, få henne att lyssna. Vissa saker funkar även om jag bladdrar till det och har bråttom men dirigeringen gör det inte, tar jag det lugnt och ger henne ett direktiv åt gången går det väldigt mycket lättare!



Imorrn tänkte jag köra ett pass i dammen härnere, se vad som händer.



Ikväll har vi varit hos bästaste grannarna och ätit krabbelurer, vi åt tills dom nästan stod ur öronen...gooooooooooooott!



Imorrn är det fredag och helg igen, ska bli sååå skönt! det blir flytt av tackor, det blir 40årsfest hos en gammal klasskompis och så ska baggen Leo få flytta ner till skåne i helgen, Anna kommer och hämtar honom på söndag om hennes bil har piggnat till :O).



Ha en riktigt skön helg!!!!

2 kommentarer:

  1. Hej! Hittade din blogg av en tillfällighet och det kändes som jag "hittade hem" :). Jag bor på en hästgård med hästar, hund och katter. Har tänkt att skaffa några höns framöver, men vill inte skaffa fler djur för tillfället. Jag är tjänstledig från mitt arbete och studerar just nu till redovisningskonsult på Yrkeshögskolan i Kristianstad. Läste att du jobbar med redovisning. Roligt att hitta en blogg som påminner om sin egen. Har lagt till din blogg bland mina favoriter. Hit kommer jag att gå in och "hälsa på" fler gånger. Ha en trevlig helg! Hälsningar Ing-Mari

    SvaraRadera
  2. hoppsan - här var det fagra höstfärger....här i stockholmstrakten är bara några enstaka träd färgglad.
    Önskar en trevlig helg och en klapp till alla dina fyrbenta och tvåbenta vänner

    SvaraRadera