söndag 14 augusti 2011

Slut i rutan!


I morse när sambon hade gått upp satte jag på min telefon, egentligen vet jag inte varför för jag hade bara ett motto efter att jag faktiskt knatat ner och släppt ut hästarna och det var somna om!


Men iaf, hade fått ett sms av Josse som hade tillbringat natten på toa.....sådär roligt för henne. Alltså blev det nada träning idag. Sköööönt tänkte jag faktiskt, trött som en gris efter gårdagen, så jag stängde av klockan och bara vände mig om i sängen igen, sov till halv tio...gudaskönt!!!!!


men vad göra då, jo vi packade fikakorg och tog oss ner till premieringens andra dag, idag var det ston med föl, föl och så BIS som skulle gå av stapeln!


Det som är roligt när vi satt där var att vi insåg att man faktiskt får visa ston även om dom är t-märkta! Gissa vem som ska ställa ut sin veteran nästa år! Det ska JAG! Stackars Zimone ska få agera övningsobjekt på att springa med häst! Tror dock inte hon misstycker!


Ja vi satt där och kikade och dagens roligaste var ju faktiskt att min vän Christina Ivarsson gick och van BIS med sin häst Sörbys Queen! Queen är i sannerligen en häst som är en Queen, snygg som få! GRATTIS säger vi!


Det som är roligt är att jag idag har suttit och läst stamtavlor och ja även igår förrästen, kollat runt lite, jag är ju lite intresserad av att ta ett föl på Annie framöver och det är lite kul att se vad respektive hingst ger för avkommor! Det blev alltså ännu en dag i blåsten och värmen nere på Björbäcks ryttarförening, gillar det stället mer och mer oxå faktiskt, det är stort och luftigt och en fin välhållen anläggning!


Nu när vi kom hem var det helt slut i rutan måste jag erkänna! Åt lite och somnade sen som en stock....har sovit en timma och har varit nere och kelat med dom som ändock alla andra hästar på jorden till trots världens absolut finaste, nämligen våra egna! jag får nypa mig i armen varenda dag, pratade med Maria, Zimones uppfödare igår, och ja vi var väl väldigt överens om att det är som lite av en saga, jag ville ha nåt i närheten av Fleur och får hennes barnbarnsbarn! Det är verkligen en sann saga!


Det som slog mig när jag stod och fyllde på vatten ikväll var att stoet är ju så viktigt för fölets uppväxt, ändå som dom faktiskt sa idag på utställningen, så är det far och morfar som är nästan prio ett i sammahangen, stoen glöms liksom bort.....men man kan ju ha vilken bra hingst som helst, sätt ett föl med en nervös stingslig mamma så vad får du? Ja inte får du en lugn fölunge iaf....det är märkligt det där att just hingstarna verkar vara såå viktiga! Faktiskt!


Nu blir det en cykeltur med dogsen, lite mat och sen soffan! En vecka kvar sen börjar allvaret!!!!




1 kommentar:

  1. En hel vecka kvar? Åh, så avundsjuk jag blir! Mitt alvar börjar i morgon....ångest så det bara sjunger om det...efter sex veckors semester, med sol, sol och åter sol!
    Njut av din vecka!
    Kram

    SvaraRadera