tisdag 2 augusti 2011

I sötmans svallvågor....


Den här Hanna den är till Tila :O).


Igår när vi satt på stranden jag och min egen Hanna som kom denna kopiöst stora trut? och satte sig bara en bit ifrån oss. Titta på näbben. Denna enorma stora näbb känns som om den nyper så nyper den hårt! Den satt där en stund den där fågeln och sen flög den bara för att bytas av av en annan stor pippi, storlek stor fiskmås....jättestor.


Precis bredvid oss så satt en barnfamilj med diverse påsar och annat, fåglarna satt där och kollade på familjens varenda rörelse....sen satte Hanna igång och leka och jag satte mig med näsan i en bok. En stund senare skulle vi åka hem från stranden och då hade familjen bredvid oss gått ut och badat och varit ute ett tag. Trutarna hade fått fatt i en påse som jag trodde var en soppåse men tydligen hade dessa varelser varit väldigt snabba för dom hade inte bara tagit påsen med resterna, dom hade tömt barnens kexpaket oxå....mumma!


Jojo.


Dom sista dagarna har varit ett glädjens töcken. Lugn och ro och bara vila med en härlig känsla att vi kom dit vi ville! Vi tog den där ettan i nkl, det var vad jag sa till Birgitta i våras att den vill vi ha! Sen får vi se hur långt vi kommer sen!


Det var målet då! Inte hade jag väl kunnat drömma om att vi skulle kunna göra ett jaktprov som fick håret att resa sig...hihi.


Idag ringde Mia, hon tog silver i söket på SchäferSM, även det en helt fantastisk bedrift. En underbar känsla.


Det är dom där underbara känslorna som driver oss framåt. Ett par år har jag nästan knappt tränat hund alls, små barn, nytt förhållande, flytt, flytt igen och nya hundar. Och dessutom brist av ork efter vår förra hund. Sista tiden har jag ändå känt att orken är tillbaka, viljan och lusten att träna hund, det där som är så roligt och som ger såå mycket tillbaka!


Så nu har vi lite nya mål. Mint ska starta sin lydnadsklass II till våren, vi väntar på dom nya reglerna där....däremellan hade jag nog tänkt kanske en appellklass? *Båda damerna ska gå sina viltspårprov oxå är tänkt, Chili i öppen, Mint i anlagsklass....


och så ska Chili gå prov i öppen. Vi ska sätta igång så fort vi bara kan så att vi åtminstone kommer till start i höst! Roligt roligt!


MEN så har jag oxå kommit fram till att jodå, visst ska jag starta Chili i lydnad! Hon älskar att träna lydnad, står och steppar som en galen galopphäst på planen! Synd o skam vore det att inte komma ut på lydnadsplanen med henne!


Sen blir det utställning, jag tror i Åstorp.


och så blir det 40årsfirande....hihi


Efter jul sen.....då ska Chili förhoppningsvis ha en kull valpar. Det är så planen ligger.


Det är underbart med planer, underbart med goda vänner, en härlig hobby och en helt underbar familj!


Go for it!

2 kommentarer:

  1. Hej Ulrika!

    Låter som att ni har det bra!! Strandliv och djurliv och sköna dagar...

    Tack söta rara för dina fina hälsningar!

    Jag tittade också på en fågel med stor "trut" igår...den bara väntade på ett tillfälle att ro i land sina planer..*ler*...men det tillfället kom inte..Mycket godsaker på stranden nu...

    Kraam Mariette

    SvaraRadera
  2. Hejsan Ulrika!
    Så härliga nyheter man möts av här. Så roligt att läsa att det går så bra för er och att lusten att träna kommit tillbaka. Jag önskar dig ett stort lycka till framöver på kommande starter och naturligtvis ett jätte stort GRATTIS till ettan i Nkl

    Kramar

    SvaraRadera