tisdag 12 juli 2011

Vallning!

Igår tog vi oss äntligen i kragen och åkte ner till våra tackor som går hos grannen för ett vallningspass. Eftersom hagen är ganska stor så satte jag på linan på Mint och med ett spö i handen istället för pinnen vi använder på vallningskursen så gick vi ut i hagen. Spöt har jag för att mest peka henne i rätt riktning....alltså inte för att slå på henne :O).

Vi gick varv efter varv, det blev många turer upp och ner i hagen men jag måste säga att Mint har börjat förstå det där med tempo! Det gick sakta och fint idag, runt runt runt åt rätt håll och hon lyssnade både på mina stanna och mina ligg.

Det är fantastiskt det där med Mint, hon är ju så rädd för motorcyklar och idag när vi vallade så var grannen och satte upp nytt stängsel och hade motorcykeln därute. Hon slängde en snabb blick på den men inget kunde sen störa henne i hennes arbete. Försök att få den hunden att koncentera sig på annat arbete när vår motorcykel står ute....hade aldrig funkat. Drivet i att få valla är så starkt så det överträffar det mesta....

Chili fick oxå ett pass igår, var på ön och körde med Frida. Där märks det situationsbundna, på ön var vi mycket i början när kraven inte var så stora och när vi precis hade börjat. Det märktes idag. Tempot slogs av och så hade jag ju givetvis dessutom glömt rasta henne innan så hon satte sig och tyckte här sitter jag fint. Tror inte Zlatan var av samma åsikt. Mitt fel. Men hon löste sina uppgifter fint, hon hämtade allt och la i hand, det blev inget vatten för henne eftersom hon fortfarande har sitt sår men hon gjorde både söket, ett utlagt linjetag som hon inte såg och sina markeringar fint. Hon fick sina markeringar i ett buskage så hon fick leta ordentligt men hon ger inte upp, hon tittar inte på mig utan hon fixar sina uppgifter bra.

Igårkväll var därför Chili trött och Mint oxå, hindrade dock inte Mint från att flyga på katten....vi hade verkligen behövt en ny katt som höll efter mössen i stallet men vilken katt skulle passa till det? Vågar inte ta hem kattungar för då lär nog tant Mint bita dom...hon avskyr verkligen katter och gör allt för att göra livet surt för stackars Linnea. Nåväl, mössen får väl ha julafton en stund till!

Idag blir det jobb och i eftermiddag en runda till Oskarström för lite träning tillsammans med Camilla!

Må gott mina vänner!


1 kommentar:

  1. Härligt med lyckade träningspass! Bra av Mint att ignorera mc:n.

    SvaraRadera