måndag 25 juli 2011

Min guldklimp!

Idag när vi satt och åt middag så började vi prata träning och jag verkligen insåg vilka klimpar till hundar jag har!

Mint vilar mest nu och är sällskapsdam åt Messi som vi har passat åt Frida sen i fredags. Chili går mest inne och gosar och vilar, vill inte att hon ska leka sönder sig till helgen.

Igår tränade vi. Vi tränade härhemma och hade lagt upp det med två markeringar från kullen i Görans del av hagen för att sen göra ett sök med två kanter, inget låg i princip i mitten utan allt låg på kanterna. När det var Chilis tur hade hon suttit och laddat i bilen och hört skotten så när Lasse ställde sig tillrätta med Whisky bakom sig kände jag hur hela hunden höll på att krypa ur skinnet. Men hon satt....jag räknade...och sen for hon iväg som en skållad råtta upp i hagen. På båda markeringarna bara flög hon iväg och flög in igen.

Sen var det sök. Det var tänkt så att hon fick plocka alla utom den sista, den skulle jag dirigera henne på så att jag fick blåst lite åt Lasse, Whisky triggade igång på det sist vi tränade så det var dagens mission. Kunde gå precis hur som helst. Sände henne ut på kaninen, och så blåste jag stopp. Hon stannade. ut igen och hon gick upp i vinden för att ta vittringen, det låg i medvind idag så hon var tvungen att gå ovanför för att finna vittringen. Lät henne alltså gå upp och kallade tillbaka för pipans skull. Hon kom tillbaka. Stannade henne igen och sände henne höger. Säger bara ljuvliga underbara hund! Grunden till dirigeringen ligger där, ett par gånger hos Birgitta så sitter den inför öppen klassen oxå! sen är det *bara* att träna att hon inte ska gå på den andra hundens utsignaler....DET är vad vi behöver träna!

Ha en underbar dag mina vänner! kram på er!

2 kommentarer:

  1. Det är härligt att se eran utveckling :)

    SvaraRadera
  2. Jag lovar...ska tända alla ljus jag hittar och hålla tummarna hårt hårt...:)
    Lycka till...:)
    Kram!

    SvaraRadera