lördag 30 juli 2011

Gåshud!



Ja vad mer ska man säga om provet idag? Det lär ta ett tag innan jag har smält det.....



Samlingen idag var klockan 12.00, innebar att vi behövde inte åka i ottan...jätteskönt.



Kvart i elva var vi på provplatsen och kunde få oss avprickade och klara. Satt en stund och käkade och bara var och sen gav vi oss av till varsin ruta jag och Hanna.



Jag gick med en hund och kikade och det såg inte så jättesvårt ut, svårigheten var att första vattenmarkeringen gick väldigt nära land så hundarna frestades av att gå landvägen tillbaka.



Nästa svårighet för Chili var en jättefasan.....hon hade aldrig tagit fasan tidigare, har aldrig ens sett en fasan.....



Nåväl, lagom tills det var min tur hade jag rastat Chili ordentligt och Hanna hann tillbaka från sin ruta.



Vi började med två vattenmarkeringar, Chili klockade båda och när hon var ute vid första fågeln där risken fanns att hon gick upp på land blåste jag inkallningssignal, det räckte för att få henne att vända tillbaka utan tvekan simmandes.



Båda fåglarna kom upp på land men Chili såg ut som hon höll på att kräkas så bara jag visade fingrarna så spottade hon...förklaringen kom när domaren sa att dom där legat och plaskat i vattnet hela dagen och var allt annat än fräscha....



Sen var det en transport förbi en stoooor grupp människor som satt och fikade...ute på en klippa satt dessutom en dam och solade. Bortanför gruppen fanns söket som var sex vilt varav då megafasanen....



Chili arbetade som vanligt, lugnt och metodiskt, hunden har som sagt en helt otrolig näsa och fick in alla sex vilten. När hon hade fått in ungefär hälften var det dags för fasanen. Hon stannar vid fasanen bara för att sekunden efter resa sig och titta bakom sig. jag hann tänka NEJ hon tar inte den! när domaren säger där kommer en cyklist!!!!! Bakom Chili i skogen kom en cyklist farandes på mountainbike....helt oberörd tog sen Chili fasanen, slängde en blick på cyklisten som försvann bort i skogen och kom sen in till mig. Resten av sökvilten kom in utan problem, hon hade dessutom en störning i form av ett par som bestämt sig för att sitta och ha picnic precis i kanten av söket? Hon var därnere och kikade en gång men blåste in henne och hon vände som ett skott, domaren sa att han tyckte hon skulle ha en eloge som vände så fint!



Efter söket var det landmarkeringar två styck som föll i en ridå av sly, där hade en tidigare sagt att dom var långa och kniviga men Chili hon for ut och hämtade båda som inte nåt och hem igen!



Slutligen var det dags för linjetag i kanten av där söket legat tidigare, där hade man nu lagt ner en and. 5 meter bakom dom picnicande människorna...Men, jag sände Chili ut och sen stoppade jag henne halvvägs, insåg att mitt skick faktiskt sände henne direkt bakom människorna och i fel vindrikting så jag blåste stopp och sände henne sök ut! När hon fick tag på anden därnere började publiken applådera och håret reste sig på armarna på mig!



Vilken hund jag har!!!!!!! jag grät och skrattade om vartannat och ja domaren han sa att det enda han hade att klanka ner på var att inte cyklisten kom in...han sa i slutet av söket att nu har du bara cyklisten kvar....



Summa sumarum blev det många kramar och många glädjetårar......hunden är och förblir helt sagolik att arbeta med och ja nu sätter vi kurs mot öppenklassen!



Tusen och åter tusen tack till er därute som har stöttat oss genom detta, Birgitta sa häromdagen att det har varit så roligt att följa oss på denna resan och i vårt fall är det verkligen en liten resa vi har gjort, jag var så inställd på att jakt ville jag inte hålla med på! Bit för bit har vi satt ihop delarna och format detta helt underbara paket!



Ha nu en helt underbar söndag, det ska vi ha här!!!!!!



Kram till er alla från oss alla!!!!!





4 kommentarer:

  1. ååå vilken härlig läsning, får tårar i ögonen! Så underbart när allt klaffar. Många grattiskramar till ER BÅDA!!

    SvaraRadera
  2. Jisses! helt underbart jag ryser i hela kroppen vilken känsla.......

    Njut och va´glad
    Grattis kramar i massor!

    wivi

    SvaraRadera
  3. Underbart beskrivet! Man riktigt känner din lycka och glädje! Kramar från mig och alla fläckiga, skäggiga och släthåriga på Björkåsen!

    SvaraRadera
  4. TACK för din hälsning & GRATTIS till Chilis 1:a!! Ja det var sannerligen ett annorlunda prov....
    Ha det gott//Kram Bittan

    SvaraRadera