tisdag 28 juni 2011

och så kom lilla Selma!


Mamma Nina var årets nästan osäkraste kort kan man säga. En elak maskinfektion i början av våren uppdagades när vi fick av pälsen på henne, pälsen var mega kan man säga eftersom Nina är hälften Leicester.....så när pälsen var av tänkte vi det blir inga lamm där iaf! Hon var mager som en skraka....men lika fort som hon hade tappat sin vikt lika fort gick hon upp den igen.

Och igår skedde ännu ett litet mirakel. Medan vi var på kalas så föddes en liten Selma i hagen, när vi skulle gå ut med hundarna på kvällen jag och gubben så kom hela fårflocken inklusive en liten Selma farandes i hagen. Mamma Paula blev därför raskt nerflyttad till sin egen mor tillsammans med sin lilla dotter och ja där verkar dom båda tycka livet är toppen. Paula är en minst sagt lika tillgiven och vördnadsfull mor som sin egen mor och ja allt gick fint!

idag har ännu en liten kommit till världen, en väldigt mycket jobbigare lamning för både mor och son, mamma Lilla Bä är inte av större slaget och vi kände väl redan från början fixar hon detta som är så liten? Men folk säger, blir dom dräktiga, så fixar dom det.....men det var hårt och en stund satt jag och funderade på hur i hela världen detta stora lamm skulle komma ut ur denna lilla kropp. En klick vaselin senare så kom han iaf, Leo! Jag har däremot aldrig sett någon tacka krampa så när hon lammade, så det var nog tur vi var hemma!

Tidigare idag har vi badat på Flammabadet jag och Hanna och så fick vi fixa till Annies öga, hon hade blivit biten av en blinning nedanför ögat och det var inte vackert men är väldigt mycket bättre ikväll....Fusitalmicsalva, salubrinsalva och ögonskölj är bra att ha hemma.....

Ja som ni förstår så är man lite mör ikväll men livet på landet är härligt, här sker mirakel nästan varje dag!

Kram till er alla från oss alla!

2 kommentarer:

  1. uppe på berget2 juli 2011 kl. 04:02

    Bäh Bäh vita lamm ... men det finns ju ett svart med ... Gulliga och söta är dom ......

    SvaraRadera