onsdag 15 juni 2011

Deklarationsperioden officiellt över!

Tänk när man börjar varenda vår i nånstans mitten januari, man börjar med att stressa sig igenom kontrolluppgifterna och stämma av löner, man är ännu inte helt urkommen ur julens lugna lunk och sen plötsligt som i ett trollslag på nyårsafton så vänder det och allting ska göras klart.

Sen är februari som regel lite lugnare för att bytas av i mars när papper väller in från alla håll. Man sitter och gör sin anståndslista och inser - gulp! - att man har 80 deklarationer att göra ungefär fram till mitten av juni. HUR ska man hinna? All ledig tid går åt att planera strukturera, nätter som sambon jobbar sitter man och tänjer ut tills ögonen ramlar ihop....

Sen till sist så är man där på slutet och känner att man faktiskt har fått gjort dom där 80, våren går i ett rasande tempo men allting kommer in, allting stäms av och allting blir faktiskt klart.

Summa sumarum av den här våren är att prio ett, vi ska inte ha fler vårlamm! Vad har det med deklarationerna att göra? Jo jag har insett det under våren, vi har haft lamm nu två vårar och det blir för stökigt, man tappar sig själv nånstans där på vägen. Det är så mycket tid som ändå går åt förkylda barn, saker man inte kan förutse och annat smått så man har inte helt tid att ta upp sig själv på en hel radda med komplicerade lamningar. Det funkar inte. Dessutom ser jag på tackorna som ska till att lamma nu, när dom lammar på våren när det är mörkt, dom har gått inne eller i snö en stor del av vintern, dom äter grovfoder som förvisso innehåller det dom ska ha men man märker ändå en nergång. När lamningarna då sätter igång så är faktiskt hårsmånen mellan att lyckas och inte lyckas vid lamningen hårfin. Det kan egentligen gå hur som helst. Faktiskt.

Iår har jag inte haft lamningarna ännu utan vi ska ju ha dom först nu nånstans i nästa vecka troligen och det gör att all den tiden jag tidigare har lagt på lamningarna, den har jag haft kvar iår, det var en perfekt sak att göra!

Nu är tackorna pigga glada och vi har framförallt sållat bort dom där dåliga, kvar har vi friska krya tackor som förhoppningsvis faktiskt ska klara det fint. Dom har iaf alla förutsättningar att göra det. Det dom lyckas peta i sig nu i sina för övrigt helt proppade magar är väldigt näringsrikt, ,dom går ut och får frisk luft, Dvitaminer och ha det gott ute. Jag inbillar mig att vi har gjort rätt. lammen kickar i magarna och juvrena står som ballonger, ja det ser ut att bli en bra lamning, det återstår att se om nån månad om jag hade rätt eller kanske helt fel.

Jag kan oxå känna att jag har fått en bra struktur på mitt företag nu, jag känner att jag har en bra överblick, jag har förunnats bra kunder och det är lätt att stämma av när man har en bra relation i grunden. Mycket lättare att samarbeta. Detta har gjort att jag känner att jag faktiskt har gjort ett riktigt bra jobb iår, annars kan det vara att man känner att man har tappat nån tåt på nån men iår är alla tåtarna med och det känns riktigt bra!

Dessutom har jag hunnit med dom där andningshålen jag såväl behöver i vår. Guldklimpen Birgitta som vi tränar hos är inte bara en bra tränare utan även en bra pratkompis och däruppe på träningarna har jag kunnat andas ut, komma ifrån, det är så härligt. Där och tillsammans med träningsgänget, Hanna, Matilda och Lasse och Mia! Goa vänner växer inte på träd!!!!!

Såå....pust! Våren är över, deklarationerna är inlämnade, allihopa!

Idag har jag varit ute och sprungit en tur i skogen, sen blev det en halvtimmas styrketräning....efter det fick Mint posititions och attitydsträning, har anmält henne till ännu en tävling nu. I Falkenberg i juli. Slutade hennes träning med slalomträningen 2 x 2, det är så härligt att se att det funkar! Kanske kan vi komma ut på nån agilityträning till hösten? Om vi hinner?

Slutligen på dagens träningspass fick Chili ett bra dirigeringspass. Vis av dagen med Roger Philips så är jag nu noga noga med vad jag faktiskt skickar henne på...idag stod jag och malde skinksmörgås, hamburgare, sill, gurka...och sen Chili ut! Inte bara handen, utan handen ner, rikta och sen Chili ut! Noga noga. Ovanpå det ville jag ha henne där jag faktiskt sände henne, hon var maxat taggad men hon tog mina både ut och höger vänster fint. Hade lagt ut två vänster, två rakt fram och två höger. Det är den biten vi måste börja jobba med nu inför höstens prov.

Dags att anmäla!

Ha en fortsatt go vecka mina vänner!

1 kommentar: