söndag 1 maj 2011

Nu äntligen!!!!!! HEMMA!


så är våra tjejer äntligen hemma! Det har varit en lång väntan och en lång vinter och jag trodde väl faktiskt aldrig att alla kossorna skulle vara borta när dom väl kom men så blev det och i lördags eftermiddag rullade så transporten ifrån Brandts in på gården!
Hanna var så pirrig på morgonen så jag tror faktiskt hon hade fjärilar i storleken med fru duvhök i magen....
Det första som hände när vi fick ut hästarna och skulle ha in dom i hagen var fåren. Jag var helt hundra på att hästarna skulle jaga runt på fåren men tänk vad man kan bedra sig....inte då. Det blev tvärtom. Fåren kom faranden som jehun genom hagen och hästarna sa tack men nej tack här vill vi inte vara! Den ena for på ena hållet och den andra på andra hållet....det fick bli en delning av fåren och hästarna...
Sen igårkväll så tyckte inte Annie alls att hon skulle sova någonannanstans än hos mamma? Insåg rätt snabbt att satte jag henne i den boxen jag hade tänkt så hade jag ett föl hos antingen mamma eller i den lilla boxen.... Så det fick bli omplacering snabbt och lätt och sen en stund senare hade hon lugnat sig. När jag var nere en halvtimma senare stod hon och sov...jättetrött efter dagens springturer upp och ner i hagen....klockan ett sov dom och klockan fem tittade båda hästarna på mig ungefär som att människa lilla gå in och lägg dig!
Idag blev det först en tur ut i hagen på förmiddagen där dom återupptäckte hagen och sprang tillsammans genom heeela hagen upp och ner fram och tillbaka...efter lunch gick vi ner och mockade och sen var det dags för intag och upputsning...Hanna putsade Zimone enligt konstens alla regler och jag tänkte öva sitta fast och bli borstad med Annie. Det där hade hon dock gjort förut och hon blev av med mängder av päls medan jag mer såg ut som en hårig räv efteråt....men åh hon nästan somnade....efter det så gav vi hästarna lite lunch och så fick dom äta och vila lite i lugn och ro....i eftermiddag har dom varit ute och ikväll är dom trötta och mätta, åt inte upp all kvällsmat dock...fåren är pissesura, dom vill ha tillbaka sin hage med massor med mat i....
Jag gick när jag skulle sära ut baggen från tackorna idag uppåt vägen och ner igen där hästarna var och idag var reaktionen en helt annan, idag sprang hästarna fram till fåren som snabbt tog till reträtten....så det ska nog funka om ett par dagar.
Nu är det dock sängen som gäller, imorrn är det tidig uppstigning! Jättetidig!
Ha en go vecka!!!! kram på er allihopa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar