måndag 16 maj 2011

Kontaktfältsträning....

det som faktiskt är riktigt roligt och kanske oxå riktigt bra med att träna agility just for fun utan egentligen större ambition än att det är roligt att träna nåt nytt, ha nåt roligt fartfyllt och just göra det för att det är bara väldigt roligt är ju just att man får så mycket inspiration.

Idag har vi tränat kontaktfält. När jag var på föreläsningen för Kenth Svartberg hade han jag tror det var sex rutor med sex olika personer med sex olika metoder att träna kontaktfält på...vilket som var rätt? Inget. Vilket som var fel? Inget. Alla hade sina metoder och alla funkade.

Idag har jag tränat kontaktfält med Mint. Ute på en bräda med en liten sönderklippt mattbit från Rusta till hjälp. Vi tränade en tass upp, två tass upp och Mint är ju snabb så ett tu tre så stod hon med alla fyra fötterna på brädan innan hon fick sin falukorvsbelöning. Rätt belöning kommer man långt med det är ett som är säkert. Nästa steg blir längre bit med alla fyra fötterna i, Mint är inte så jättesnabb i fötterna hon tänker mer på vad hon gör så kanske inte alls det räcker för henne men det blir iaf precist.....

Körde igenom ettan med henne idag oxå och jo rätt belöning ger som sagt hur mycket som helst!

Imorrn blir det jobba jobba jobba, onsdag blir det jobba förmiddag, gruppmomentskurs eftermiddag, Hanna ska rida på kvällen, torsdag fredag jaktkurs, helgen JOBB!

Det var den veckan det!

Tjing!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar