måndag 2 maj 2011

Jaktmeriterad!

Idag har min älskade Chili bevisat att när det gäller, då kan hon!

Med en jättenervös matte i kopplet var det idag dax för jaktprov i Göteborg eller strax ovanför i nån by jag knappt minns vad den hette....vi var en bit ovanför Bohus iaf.....men där var det samling halv nio.

Vi gick ut som startnummer två, vi gick igenom hela provet allihopa tillsammans innan men vi fick å andra sidan inte möjlighet att se nån mera hund...det var bara att köra!

Började med två enkla markeringar i skogen som Chili tog bara sådär, snabbt in snabbt ut.

Sen var det sök. Sex vilt ute, sex vilt kom in till slut. Hon gick ner sig lite i mitten men jag fick peppat henne och fick ut henne igen och fick in allihopa! Även truten och allt blev lämnat jättefint i hand!

Sen slutligen var det vatten, den första vattenmarkeringen hamnade på en liten holme i vattnet tänkte fixar hon detta? Hon fixade det galant! Hon har aldrig gjort den typen tidigare...sen var det en rätt lång vattenmarkering som avslut.

Kontentan var att hon fick jättefin kritik och det enda var då att hon gick ner sig i söket och så mattes dubbla kommandon som gjorde att valören gick ner en pinne men höll sig i övre gränsen där...fick 4or och 5or på rubbet! Härligt!

Dessutom fick hon domarens pris för att domaren tyckte hon var sån underbar hund, en hund att räkna med i framtiden! Lite puts och det blir kanon sa hon!!!!!!! På matte då.....hihi.

Vi säger TACK till Hanna och GRATTIS till henne och hennes fina vovve Bailey som tog ett förstapris idag!!!!!!!! TACK för resesällskapet och tack för peppningen!

Nu blir det stallgöra och sen soffan...lär somna ovaggad ikväll.....


6 kommentarer:

  1. Synd att jag inte kunde se er, men er JÄTTEGRATTIS till debuten!

    SvaraRadera
  2. uppe på berget2 maj 2011 kl. 11:47

    Grattis till Chili och matte .....oj så fina hästarna är

    SvaraRadera
  3. Grattis!
    hur gick det med den läskiga nervösiteten då......Kul när man får bekräfftelser på de man jobbar med...för de har ni ju gjort!
    Va fina hästarna är!

    Njut och va gla´trallalllaala
    kram wivi

    SvaraRadera
  4. Stort grattis från oss. Så duktiga ni är!!!!

    Kram och nospuss
    Ulrika och Russin

    SvaraRadera
  5. Grattis duktiga tjejer!
    Bra jobbat!

    hälsn Karin o Stella

    SvaraRadera