lördag 28 maj 2011

Första lydnadstävlingen!


Idag var det så dax!

Började dagen med att läsa på fejjan att domaren vi skulle ha var av den strängare sorten....redan där började nerverna darra lite men sen peppar peppar så kände jag ingen större nervositet. Det fick gå som det gick. Min roll i det hela var att hjälpa stötta så det blev så träningslikt som möjligt och göra det enkelt för Mint, inte att krångla till det för henne.

Vi drog startnummer sju. Platsliggningen blev därför ute på ena kanten med bara en hund bortanför oss. Kändes helt okej.

När vi hade gått ut och jag vände mig om så stod hunden bredvid Mint upp. En stor akita hane och jag tänkte gode gud gå ingenstans...Mint hon låg....sen reste sig nästa hund...tog en stund och sen sprang den till matte. Mint hon låg...hon låg hela tiden ut och låg kvar när jag kom tillbaka oxå. Platt fall. Kanon!

Tio tio blev det därför på platsliggning och tandvisning. Fick ett hejarop från tävlingsledaren, bra jobbat!

När det så var vår tur så var vi taggade och Mint hade kollat av omgivningarna, jag hade dessutom ätit lite och fått i mig lite dricka mellan platsliggning och programmet.

Började med linförighet, där stod det kort koppel, släpar lite, sneda sitt. Släpar lite undrar jag eftersom Mint stötte mig i handen hela tiden? Möjligen att hon var lite lite efter mig i helt om marsch...möjligen. Betyg 7.5 och domaren var som sagt snål så det är vi jättenöjda med!

Nästa moment var läggande under gång. Kunde inte gått bättre! Snabbt läggande och låg som en kloss fokuserad på mig på plan och när jag kom tillbaka låg hon kvar. Betyg 10!

Inkallningen var likadan, hon satt fint och kom direkt. Vet sen inte om hon satte sig snett, det står avslut på protokollet, betyg 9.

Ställandet under gång var ju där jag hade bestämt mig för att vi tar ett dubbelkommando, hon stannade fint på det och stod kvar och sen satte hon sig tyvärr på tävlingsledarens kommando, inte mitt....Betyg 6.5

Apporteringen var sen inga tveksamheter, betyg 10.

Sen kom hoppet, det jag trodde var klart, men troligen satte jag henne för långt ifrån, en hårsmån, och hon sprang förbi. Inte kom jag mig för att stoppa henne heller. Betyg 0.

En retlig jäkla nolla!

Men domaren sa det är ett skitmoment, bry dig inte, det såg jättefint ut för övrigt!!!!!! Helheten blev en åtta!

Vi fick retliga 154.5 men med tanke på att INGA förstapris utdelades och vi kom på andra plats en och en halv ynka poäng från vinnaren MED en nolla, så är jag jättenöjd! och ja som sagt, han var sträng....så jag är supernöjd!!!!!

summa sumarum var jag jättenöjd med vår insats, jag gjorde det jag skulle och Mint gjorde definitivt allt hon skulle! Nästa helg är det Laholm som gäller!

Hela familjen var med som hejaklack idag, sambon satt på balkongen i stugan och Hanna i bilen, så efteråt åkte vi till Ikea och käkade och handlade lite!

Nu har vi plockat ner stängsel och sen lär det inte bli mycket mera gjort idag!

Ha en härlig söndag!!!!

3 kommentarer:

  1. Bra jobbat! Nu har ni testat och fått erfarenhet, så nu kan du lägga nervositeten i en ask som du lämnar hemma. Då kommer första priset utan krångel!

    SvaraRadera
  2. GRATTIS! Synd på nollan, men kan lova dig att du fått ett förstapris får mången annan domare, om han dömde som sist. Nästa gång, då j-vlar!

    SvaraRadera
  3. Grattis! Bra jobbat! Lite retligt när man kommer så nära första priset men det fixar ni nästa gång.

    SvaraRadera