tisdag 1 mars 2011

Gult......

Idag brinner det två gula ljus tillsammans med ett blått här på bänken. Gula ljus för kreativitet, kommunikation, stimulation för intellektet men även för att driva ut negativa energier, framdriva förståelse och glädje....En liten bön om tacksamhet, om hjälp och kraft.

Igårkväll satt jag och läste Lilithas blogg och hon hade skrivit om Glimmingehus. Borgen byggdes 1499 och ägs numera av svenska staten. I borgen finns många av dåtidens försvarsvärn men ingenstans står det mer än att borgen använts som bostad av herrskap, dock ska den ha varit nästintill ointaglig.

Det som är konstigt med just Glimmingehus är att när jag var där för mängder av år sen klarade jag inte av att gå in där. Jag fick en stor känsla av väldigt obehag, jag stannade utanför, ungefär där bilden är tagen. Vi gick fram till gården efter ett tag och var på väg in men även då vände jag, jag klarade inte det. Detta var när jag var i 20 årsåldern och jag kunde inte helt förstå varför.

Igår när jag läste Lilithas blogg om Glimmingehus fick jag plötsligt en förnimmelse av en jungfru...En vacker jungfru i vit sid klänning. Många spökerier sägs finnas på just Glimmingehus men en jungfru som ter sig ändå rätt glad och vacker? Spökena som sägs härja där är ju nämligen av det mörkare slaget.....ja jag är väl rätt tacksam att jag inte får såna förnimmelser å andra sidan :O)

Vi har tränat lite jag och Mint, ja jag körde ett långt och väldigt bra pass jaktträning med Chili igår oxå.

Men först i måndags var jag hos Hanna och tränade lite lydnad. Ett perfekt sätt att börja måndag morgon på! Tränade först lite själv och sen kommenderade Hanna mig igenom det fria följet. Och då började jag prata och så ett tu tre så tänkte jag åt det hållet ska jag väl inte gå? Finns det nån mer än jag som är så förvirrad när den går fritt följ? Har väldigt mycket konstigt för mig....så det måste vi träna mycket på. Och att jag ska vara tyst!

Igår körde jag Mint genom just att vara tyst och då tycktes hon nästan ta bättre kontakt för att kunna koncentrera sig på vad jag sa. Vi ska iaf kunna ta på poäng på tävlingen i april! Hon har alla momenten rätt så fint, ställandet måste jag ha väck dubbelkommandot med handen som jag har dock.

Sen är det mycket ligga kvar. Hon fick ligga kvar igår medan jag tränade Chili och vi körde plats hemma hos Hanna. Där när vi stod där så kommer där en stor jättetraktor med balgrip på...matning pågick där troligen. Men gudars tänkte jag vad gör jag? Mint avskyr ju stora äckliga brummande saker...ja heja. Ska jag gå tillbaka och inte veta om hon grejar det, har en god vän som sa en gång att jo hon lär fixa det på en platsliggning....så jag tänkte jag har lite is i magen! och jo hon låg kvar...det som var märkligt var att hon reste sig när traktorn åkte sen...men det är bara att träna på! Jag var iaf mäkta stolt att hon låg kvar medan traktorn var där!

Ja och så igår så var det då jaktträning för Chili som gällde, jobbade länge och körde igenom båda hundarna efter promenaden. Chili har jag börjat rätt mycket med dirigering, igår fick hon L upplägg, sänder henne rakt fram och sen ut åt nåt håll. Det funkar rätt så bra iaf. Hemma. Får se om det funkar hos Birgitta och ute på träningar i vår.

Ja snart är det dags för kurs hos Birgitta, ska bli sååå roligt!

Första vårmånaden är här, yippie!!!!!

2 kommentarer:

  1. Hej vännen! när jag var där i sommras mådde jag illa när vi gick på gården men när vi gick över till örta trädgården kände jag ingenting och sedan lika dant på väg tillbaks.....vilken ångest man känner när man kikar in i fängelse hålorna eller förvarings hålen..burr...

    fria följet känner jag att jag tappar honom hela tiden..har jag en boll i armhålan går de kanon...men jag tror inte dommaren tillåter bollar thihi........
    Nu har det gått ett år sedan en hund ställde sig över honom på platsen de blev lite kaotiskt men jag trodde inte de skulle förstöra hans trygghet så mycket......platsen va det ända jag kände mig hundra på..men nu känns det inget kul med en osäker hund....tränar bara med enstaka hundar på platsen inte fler än tre....de går framåt......

    ha en mysig vecka
    kram wivi

    SvaraRadera
  2. uppe på berget3 mars 2011 kl. 07:15

    Hej igen, var för många år sedan där och jag kunde inte gå in heller ... det var som en mur jag inte kom igenom. Detsamma händer när jag är här vid Skoklosters kyrka - det går bra att gå in i kyrkan men inte runt kyrkan för då ser man när i kryptan som är under kyrkan med fönster utan glas.
    En fråga - 2 gula ljus men vad gör den blåa? Har haft strålande solsken här i 2 dagar. Nu kan man ana att våren finns runt hörnan.
    Hälsar H

    SvaraRadera