tisdag 29 mars 2011

En härlig dag!


Idag är en härlig dag! Började med ösregn på morgonen och snålblåst, men efter en kopp kaffe styrde vi kosan mot Moheda och Björkåsen. Väl där möttes vi av en alltid lika strålandes glad Birgitta och idag gällde det lite, hur har träningen med fåglarna gått? Vis av erfarenhet har jag insett att nej allting funkar inte som det gör hemma emellanåt men blir det väl befäst så funkar det mesta!


Heja säger jag bara, heja Chili! Hon tog alla pippisarna idag, vissa bättre, andra sämre, men hon tog även dom stora ankisarna och kom hem med dom, snyggt och prydligt. En enda gång tog löpet över huvudet och hon var bara tvungen att kissa precis där innan duvan kom hem....Men för övrigt gick det fint, hon löste först två markeringar jättebra, sen ett sök och på det la Birgitta ett släpspår med en kanin. Första vändan gick jag med i kopplet, hade ju aldrig gjort sånt innan och chili hängde i kopplet med matte hängandes bakefter kan man säga.....puh! Släppte henne på slutet och hon fann kaninen och kom hem med den. Andra vändan sa Birgitta sätt henne och släpp henne. Det sa vroooooooooooooooooooooooooooom i skogen! Jag skulle ju efter henne och tänkte ja jag får hoppas dom ser mig för jag lär inte hitta dom med det tempot hon gav sig iväg med.....men jag hann inte så långt innan hon hade hittat kaninen och kom hem igen med den!


Vi avslutade med tre markeringar och då liksom sköt jag ut henne, jag sa istället för bara *ja* så sa jag *ja, ta dom! *. Det visade sig vara ett framgångsrecept! Hej och ut och hämta och hem igen! Snyggt!


På vägen hem hämtade vi kycklingar och sen åkte jag om apoteket i älmhult och köpte diverse medikamenter. Väl hemma hörde jag bankande....bank bank bank och knak...sambon hade börjat riva stallet i ladan! Heja där med! och så fint det blev med det öppna taket! Superfint! Blir luftigt och ljust, nu kommer ju ljus via taket oxå lite! Finfint!


Och så har vi plockat ut alla Hannas hästsaker på kontoret, det får numera tjänstgöra som blandrum, och imorrn, då fyller världens absolut bästaste och oavgjort charmigaste unge 10 år!!!!!!!


GRATTIS min gullunge!

1 kommentar:

  1. Vilken underbar bild på Chilli. Hon är verkligen fin.

    Ha en bra dag, söta du
    Kram Lilitha

    SvaraRadera