lördag 22 januari 2011

Tummen upp för dagen!


Vilken fantastiskt dag det blev! Men den började sådär. Skulle gå ner i hagen till korna för att mata in korna i ladan och kände nej jag tar en hink med mig och den andra får stå kvar uppe i backen, gav korna en näve med foder för att få försprång nerför backen och vad händer? Jo när jag har gått runt knuten till ladan, då går Stjärna helt sonika ut! Ställer hela huvudet i hinken....


Husse fick fart, vände hästtransporten men det gick inget vidare att få in henne i den där alls...så ner till ladan igen, matade in henne, för med en grind och så hämta transporten igen....och jo in i transporten gick fint, gick sådär att få fast henne och nej hon var väl inte helt jättenöjd och så märken på och så iväg! Det tog några timmar men oj vad skönt! Sen hos Niklas så inser man ju vilket proffs han är och att vi andra är nånstans i kategori....Ä? Han tog repet, tog kon, så kossan nu går vi in och så gick dom in! Satte fast henne och så var det bra med det! Hej och hå!


Efter en kopp kaffe där så for vi och handlade och sen hem, satte på middagen och medan vi lagade den så gjordes det iordning i köket, hela familjen gjorde världens städrace! och vi fick fodrat djur samtidigt...kohagen är så tyst och lugn nu så det känns som om där inte är några djur..


Ska villigt erkänna att jag var sketnervös och spyfärdig i morse men hade vår goa granne till hjälpa att hålla rep och sånt och då kunde jag ta det ganska lugnt....behövdes kan jag säga annars hade jag nog stimmat så det hade blivit för stimmigt!


Bjöd ovannämnda granne på middag och det visade sig att han fyllde år! Så hipp hurra till Göran och tack för hjälpen, tusen tack! Efter lite kortspel har han nu gått hem och vi andra, vi ska gona ner oss i soffan!


Imorrn åker vi till Zimone för provridning!


Ha en härlig söndag allihop!


Tjing!

2 kommentarer:

 1. Sånt är livet på en bondgård...både positiva och negativa sidor. Förstår hur du känner det men hon har ju ställt till med mycket bekymmer för er.
  Grannar som hjälper och ställer upp, dom ska man va rädd om. Kul att det var hans födelsedag när du bjöd på middag.
  Lycka till med provridningen.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Nu snöar det här med mega flingor! inte kul när man ska iväg med gossen på jujutsuträning..men chivas älskar snön iaf...skönt att de´gick bra i dag för de´är aldrig kul när dom börjar gå över antingen de´är kor eller annat djur...
  nu lättade bördan lite iaf...så himla kul att få provrida kan tänka att hon är salig nu....

  Ha en underbar vecka vännen

  kram wivi

  SvaraRadera