söndag 2 januari 2011

Ljuset kommer tillbaka....

Ja nog kommer ljuset tillbaka alltid! Det blev väldigt uppenbart även idag att inte solen försvann och allt ljus redan klockan fyra....halv fem var det fortfarande lite halvljust ute, härligt härligt!

idag hade vi en underbar runda i skogen jag och tjejerna, vi tränade och Chili fick sitt första jaktträningspass för året, gissa om hon var taggad! Man såg på hela hunden att hon kopplade på skallen och bara jobbade! Gjorde rakt ut och dirigering och ja jag tror pausen har gjort susen för oj vad hon flög ut och flög ut på sidorna, tog mina signaler galant! Dom har fått vila ganska länge både hon och Mint nu ju iaf från vanlig lydnad och jaktträning.

Mint fick framsignaler, kommandot fram och så bollen. Så härligt att se, sååå roligt, och så busade vi till det som galningar uppe i skogen! Tur igen ser oss :O)

Sista tiden har jag läst en del nydanande böcker inom hunderiet. Fick lite gnista igen att läsa nytt när Kenth Svartbergs bok kom ut och sen läste jag om Anders Hallgrens bok av bara farten, Alfasyndromet. Det är lustigt det där, Kent har ett ordspråk som säger att om du alltid går i dina egna fotspår, då kommer du ingenstans. Jag tycker det ordspråket är underbart. I Anders bok står det att det viktigaste vi har är just vidareutbildning av våra instruktörer, för att hålla oss ajour...på Fanny Gotts sida har hon öppnat en diskussion om vetenskapligheten i vår hundträning.

Det jag fastnade för bland annat i Kents bok var just det där att vi många gånger förmänskligar våra hundar, på gott och ont, men att vi när vi tränar och arbetar med våra hundar gärna kan så att säga vara hundens röst, omhunden var en människa, vad skulle den säga nu? Jag har tänkt på det flera gånger sen jag läste boken och jag måste säga att det på nåt sätt underlättar. Sätta sig in i hundens sits på ett väldigt mänskligt sätt. Sen anser inte jag att man i alla lägen ska förmänskliga hunden men det kan vara en vägvisare åt vilket håll man tänker.

Jag ser verkligen fram emot att få lyssna på Kent live, det ska bli såå roligt!

Ikväll när gubben åkte till jobbet kom en stackars karl som hade kört fast i snön och ville bli utplogad men Mattias skulle ju som sagt till jobbet...det där var tre timmar sen och den stackarn sitter fortfarande i skogen och gasar....uscha!

Och på fredag lördag ska det äntligen bli av! Korna åker! Yippie!!!!

och i veckan ska jag åka och kika på ett föl som har min Fleur som mormorsmor tror jag det blir, det fölet är till salu och jag skulle såååå jättegärna vilja köpa henne!!!!! Hon är Fleur upp i dagen dessutom!!!! Vill ha vill ha vill ha vill ha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu mot tvsoffan!

Tjing!

2 kommentarer:

 1. Å, stackars du. Känner ända hit in i mitt hjärta din sorg. Jag lovar att tända många ljus för dig idag. Det är hemskt när någon kär lämnar en.

  Kraaaaaaaaam Lilitha

  SvaraRadera
 2. Man behöver ständigt en liten extra kick när man ska träna hundar. Det är så lätt att man hamnar i samma gamla hjulspår!
  Vad härligt det låter att ni är så tända!
  Kram

  SvaraRadera