söndag 26 december 2010

Annandag jul

Ja så känner man sig sådär stinn och rund och go igen....ännu en jul har passerat med mängder av god mat....julgodis....och snacks...supergott....men oj vad man går runt och är hungrig hela tiden nu? Den sista grönkålen den fick hönsen idag, min mage protesterade vilt...grönkål är förvisso nyttigt men oxå väldigt väldigt kraftigt. Så hönsen fick det och mottog både det och den sista risgrynsgröten med stor förtjusning!

Julafton firade vi nere hos Mattias föräldrar i Mellbystrand, det blev ingen som helst resa ner till Skåne, dom var insnöade och Hanna fick stanna hemma. Idag skulle vi kikat på hästen men snorhalka och röda vägar på trafiken.nu fick mig att stanna hemma. Vi sa att vi behöver ju faktiskt inte ge oss ut på årets mest trafikerade dag....det får bli till veckan.

Så julafton var rätt lugn och stilla, kvällen firade vi hemma i vår egen goa soffa tillsammans med lite fika och julklapparna. Hanna fick chaps, böcker, lite leksaker, en ny morgonrock och ett par nya vita fina tävlingsvantar, vita ridbyxor, ridstrumpor, en liten necessär med smink i och presentkort på kläder. På det stora hela en härlig jul! Själv fick jag ett par sågbyxor, pengar, en ny pyjamas, och en ny microvågsugn! Den gamla trallar på sista versen....och så fick vi pengar till vår renovering, sitter fint.

Så visst har julen varit härlig! nu är det bara en vecka kvar på det gamla året, vi började renovera hallen idag, ska få ny färg på väggarna och lite nya förvaring där inne. Den gamla byrån slog ju tvättmaskinen sönder när den löpte amok....det blir nytt och fint och fräscht därinne! Sen kommer vi att gå på vardagsrummet! Ska bli jätteskönt, nu har vi som en sockerbit därute och det tar ljuset, det tar platsen i rummet! Nu ska det gamla bort och in kommer en soffa och en ny tvplats! Jättehärligt!

Ja och i veckan blir det då förhoppningsvis hästtittningarna, det blir träning i lotushallen, det blir halmhämtning, Camilla kommer hit en sväng och ja det är väl ungefär det som hinns med...plus renoveringen då.

Ha en härlig vecka! Årets sista!

2 kommentarer:

  1. Ja, det låter verkligen som en underbar jul. Att få vara tillsammans med sina nära å kära. Ha en god fortsättning söta du. Kram Lilitha

    SvaraRadera
  2. Magen är rund och go...att man alltid stoppar i sig så mycket. Men allt är ju såååå gott, svårt att låta bli.
    Vi får bli vän med vågen efter alla helger. Det är ju bara jul en gång om året och då ska vi njuta.
    Låter spännande med hästköpet...vi håller tummarna att allt går vägen.
    Ha det riktigt mysigt och sköt om dig. Kramizar

    SvaraRadera