söndag 14 mars 2010

När livet känns såhär, så är det helt underbart!

den här helgen har varit kanon!

Om man bortser ifrån hur den började....i fredags förmiddag gick jag ut i stallet och då hade Lisa vår stora tacka börjat lamma. Hon låg där och höll på mest hela förmiddagen och ja hon hann ju bli både trött och trött men det kom ut två ganska pigga lamm, det andra dock piggare än det första, men det kändes som att dom skulle ta sig och Lisa började äta och ja allt verkade frid och fröjd...men sen på kvällen var hon sämre igen och ut fick sambon dra två lamm till som var döda...mindre rolig historia...det första lammet som föddes var dessutom dött igårmorse...inte fullt lika kul.

Igår blev dock tackan bättre och det är jätteskönt, idag är hon på benen som vanligt igen!

Sen har det dock varit en bra helg, Hanna red igår, hon red som en liten gud, hon är sååå duktig! och så har hon ju börjat galoppera och hon gör det såå fint!

Idag var det stalltjänst för sköthästarna och sen var det hoppträning så vi gjorde vad vi skulle sen tog vi en paus och åt lunch och sen satte vi oss och kikade på hoppträningen. Jag blev SÅ sugen på att börja hoppa igen! Hon tog upp så många bra saker dessutom som är bra att kunna och tänka på oavsett vilken nivå man är på eller vad man håller på med inom ridsporten. En kanoneftermiddag!!!!! Hade gärna suttit kvar några timmar till men kände jag måste hem och kika till lammen så vi for hem.

Väl hemma var allt lugnt i stallet och när alla fått mat så tog jag Chili och gick ut och tränade ett pass. Hon är väldigt disträ och väldigt matfixerad detta löpet så jag gick mest ut för att se om hon alls funkade, jag ska till Birgitta om en dryg vecka och kände jag måste kolla om det alls är lönt att jag åker dit? Huvudet har känts som att det mest är ute i det blå sista veckan...Men OJ vilket jobb hon gjorde!

Hon gjorde ett sök som var pang ner med näsan och pang hem med det hon hittade, hon gjorde låååånga linjetag, lyssnade på både stoppsignal och utsignal och hon kämpade verkligen sig ut, trots snön och sen var hon helt slut när vi kom hem igen! Men ett sånt fantastiskt arbete!

Med det säger vi ha en jättemysig vecka allihopa och NJUUUUUT av våren!!!!

3 kommentarer:

  1. Vilken dramatik ni haft på gården. Hoppas att alla djuren mår bra nu och att ni inte ska behöva bli av med några fler lamm.

    Låter som att ni hade en underbar dag i söndags!

    SvaraRadera
  2. Lisbeth och Töserna17 mars 2010 kl. 04:51

    Det händer mycket när man har djur, både positiva och negativa saker.
    Man får försöka glömma det tråkiga och fokusera på det härliga.

    Hoppa med häst.....det får dröja för min del.....har väl blivit lite försiktig på gamla dar.....det räcker med att göra "snäva" volter runt koner i galopp.

    Ha det så gott och hoppas allt går bra med alla djuren.

    Kram
    Lisbeth

    SvaraRadera
  3. Hoppas det går bra med alla bäbisar nu!!Nu är vägarna snart torra,,,då går vägarna till gräddhyllan thihi.....
    Ha en bra vecka
    kram wivi

    SvaraRadera