lördag 27 februari 2010

Vår = våffeldax!!!!!!





våfflor är nåt jag har fullständigt älskat ända sedan barnsben, att få åka till mormor och morfar och äta våfflor var rena himmelriket! Godare våfflor än dom får man leta efter....men goda våfflor kan man göra själv oxå och igår fick jag ett ryck och gjorde ett gäng som vi åt med god aptit! Mumma!



I torsdags var jag och Hanna i Göteborg på Göteborg horse show. Pga dåligt väder fick vi upp tidigt och packade termos med varm choklad, mackor och kanelbullar och sen begav vi oss mot göteborg. För en gångs skull var vi framme i tid och kunde gå i lugn och ro bort till skandinavium och vi hade kanonbra platser! Satt och kikade på young riders hoppningen, en internationell klass och ett program med frihetsdressyr och ponnystafett. Där gick det undan!!!!! En jättehärlig dag som avslutades på huveröds hund och katt i kållered där vi köpte rosa spårsele till Mint, rosa halsband och koppel och ett rosa halsband till Chili. Jag som aldrig gillade rosa förut jag gillar rosa på äldre dagar :O) 40-års kris??? *hihi*. fint var det och det är en affär jag alltid åker inom när jag har möjlighet!



Som alltid när man sitter på hästhoppningen i Göteborg så förundras man av det helt underbara arrangemanget, alla fina blommor och jag var ju givetvis tvungen att fota lite :)



Vi hade på det hela taget en toppendag tillsammans jag och Hanna, Hannas dag blev helt gjord när vi inne på mässan sprang ihop med Thilde från bonde söker fru, fick en liten pratstund och Hanna fick en bamsekram! Thilde var precis lika glad och lika trevlig som hon såg ut på tv och Hanna fullständigt dansade därifrån! Inne på själva mässan fick vi bara handlat lite hästar till Hanna, själv köpte jag lotter inne på tävlingen istället, en tävling där man kan vinna en häst :O)

Igår var vi på badhuset, jag och Mattias, Hanna och Elin. Båda tjejerna var jätteduktiga och tog varsitt simborgarmärke som start på badåret. Duktiga tjejer! Efter det blev det alltså våffeldax...satt som ett smäck efter en tur till badhuset, själv simmade jag 1000 meter och kände mig fantastiskt nöjd!

Idag har jag täckt av mina blommor, klippt ner det vissna och det jag trodde var stendött visade sig inte vara fullt så dött, många plantor är klart stendöda men där fanns ett par stycken som åtminstone fortfarande var gröna inuti! vi hoppas på plusgrader dom närmsta dagarna så dom överlever! Helt otroligt att dom överlevt därute hela vintern....Dessutom har jag sått fröer, palettblad, petunior och lite tomatfrön. Våren, nu är du välkommen!!!!

Ha en fortsatt jätteskön helg!





3 kommentarer:

  1. Låter som om ni har haft en underbar dag! Skulle vara roligt att se showen i Göteborg men jag får nog nöja mig med hästar på TV... Har fullt upp här hemma med tre små. Roligt att ha fått träffa Tilde, hon verkar vara en riktigt trevlig person.
    Ha en skön söndag!
    Kram/ Anna

    SvaraRadera
  2. Hej Ulrica!

    Ja, vi förklarar väl härmed våren kommen! *ler*
    Snön smälter och fåglarna kvittrar och jag känner också hoppet om våren, *lycka*!!

    Mysigt att fixa med sina växter och förbereda den grönskande tiden!

    Våfflor är såå gott! Kanske idag hos oss också!?!


    Skön söndag!
    Kram Mariette

    SvaraRadera
  3. Hej Ulrica.
    Jag skulle fixa mönstret åt dej o glömde ta med mig det i dag.Men jag fixar det så du får det i morgon.
    Ha det bra kram Berit

    SvaraRadera