onsdag 3 februari 2010

Mina pelargoner är stendöda!

vad suddig den bilden blev när man förstorade upp den...vad synd...får behålla den lite mindre då....

Ja jag var alltså ut idag i uterummet, vi tänkte att vi kan ha dom där i vinter, pelargoner och fuchsior för hur många nätter på vintern är där minusgrader? Inte många. Med täckning torde det ha funkat, en vanlig vinter som vi har haft dom sista 10 åren...men inte i vinter vill jag lova. Där är så stendött därute och förruttnelsen råder på alla plan när jag försiktigt lyfte på täcket därute. Ja med den kylan som har varit hade jag inte förväntat mig nåt annat heller...

Så idag har jag beställt lite nya blommor...fick lite vårkänning och ville nästan sätta fingrarna i jorden och börja påta genast...ska bli spännande att se hur alla plantor jag flyttade från jenny i höstas har klarat vintern dessutom...ute i rabatterna. därute är nu nästan en halvmeter snö, av solcellslamporna i rabatten syns bara en liten platta....inget mera...det är vinter ute...hoppas bara skolbussen tar sig hem hit idag...annars får det bli skida ner till Knäred och hämta hem Hanna :O)

Nu har Mint bott hos oss i tre veckor. Tre hääärliga veckor! Hon och Chili kommer bra överens, dom har sina race här på golvet men på nätterna är det lugnt och skönt och Mint sover numera mest på golvet på sin filt pånätterna och är hur lugn och cool som helst. Imorse var vi uppe vid femtiden och gick ut en runda sen tog jag faktiskt upp henne i sängen, hon kryper ner och lägger sig vid fötterna och somnar gott sen igen, inget stoj och inget stim.

Hon är dessutom en riktig knähund! Älskar att ligga på ryggen och bli kliad på magen...eller sitta i knät och bli kliad på magen...både hon och Chili har en förkärlek till att gå med mig in på toa dessutom, hon är alltid lika godmodig och mysig att ha att göra med. Häromdagen klippte vi klorna utan några som helst problem! Övningarna vi gör härinne, sitt ligg, hon får lite mat när katten äter på morgonen mest för att träna att hon ska vänta och även det går jättefint...hon får inte äta innan sitt varsågod. Allting bara flyter och jag får såna härliga flashbacks från min första flatte Tim som oxå var så kanongo som valp och hela livet sen, en sån där hund man bara tar till sig rakt in i hjärtat!!!!!

En annan lite rolig sak jag har kommit på att jag har blivit jättemörk? I hårbotten...när jag var liten var jag en blondin, en riktig blondin...sen när jag fick Hanna blev jag mörkare...och man brukar ju säga att man blir gammal och gråhårig? jag har alltid jublat för som blond blir man inte särskilt gråhårig...nån däruppe har uppenbarligen en helt annan åsikt för det som dyker upp nu i utväxten av min blonderade kalufs är nåt mörkt som liknar mest av allt ja en råtta eller vad som helst, en MÖRK råtta! Hualigen, jag har blivit gammal och mörk, vilket innebär att jag lär bli gammal och gråhårig!

Ha en fortsatt go snöig dag!

1 kommentar:

  1. Trist med blommorna! Jag ställde in mina i hönshuset :D

    Jaaa, är det inte underbart så säg, med en liten pälsig huligan som ALLTID är glad och äventyrslysten :D

    Kram kram!

    SvaraRadera