lördag 24 oktober 2009

Nöjd och glad med dagen!



Detta kortet måste vara taget när Chili fyllde 1 år för snart 1 år sen. Har letat bilder en stund i datorn nu på min lilla *ärta* men finner nästan inga? Ändå tycker jag att jag fotar djur mest alltid...får ut när solen skiner en dag och fota mera!


Idaag har vi varit på jaktlig avkommebeskrivning med alla Chilis syskon och har ju förvisso lagt tid på att träna stadga, sitta lungt, inte knalla, hålla kontakten, fokusera men jag kände nog ändå att lite hur ska detta gå?


Men Chili måste jag säga skötte sig galant! Hon tog markeringarna som var första station, tog en runda om Björn och då tänkte jag nej inte idag igen! men sen tog hon dom galant och kom hem med dom, brydde sig inte ett skvatt om hundarna bakom. Söket var hon fantastiskt duktig på, hon sökte av heeela området, gick inte iväg nånstans och tog dom och hämtade hem dom! Jag blev så stolt över min lilla tjej!


Sen var det vatten och ja Chili kan ju då inte simma helt som hon ska, hon simmar ju aldrig så det är inte så konstigt, så dummien i vattnet ville hon helst inte simma ut och ta. Hon gick i, simmade iväg, men vände, tog en pinne och kom hem med *matte blir denna bra istället*. Med lite hjälp kom hon dock i och fick hämtat.


Likadant på viltet, en stor and? Matte vad gör man med den???? Nej den kan du hämta själv! Ur sin ficka håvade Björn upp kaninen. JA den tar jag! sa Chili och kom springandes glad i hågen! En liten pippi fick vi oxå henne att hämta!


Skottstadgan satt hon som ett ljus, hon varken brydde sig om dummiena Björn kastade eller om skotten, hon satt som en tegelsten i rumpan!


Min fina duktiga tjej, åh så stolt jag är idag! Beskrivaren beskrev hennes helhet som en liten ärta till hund, helt ljuvlig!


Och imorrn är ingen vanlig dag det är den dagen för 4 år sen jag träffade min goe sambo för allra första gången! Sen dess har jag varit ungefär världens lyckligaste....



Tjingeling!





1 kommentar: