söndag 13 september 2009

Söndag...





och idag är det verkligen höst ute! Det var

sååå fint igår men idag är det kyligt ute och lite hösthög luft på nåt sätt! Jag tycker det är härligt på sitt sätt men man blir så påmind att sommaren ju faktiskt är slut!



I helgen har då Molle flyttat, han åkte i fredags. Jumjum verkade helt oberörd men helt oberörd var han då inte då han höll på att tränga sig ut genom stängslet igår förmiddag. Hastigt och lustigt bestämde vi oss för att vi flyttar honom till dom äldre tackorna och så får Olof gå med ungtackorna. Sagt och gjort, en timma senare var dom flyttade! Det är härligt med snälla fårisar! Lisa vägrade gå på hästtransporten så hon fick sonika gå bort till den andra hagen och när Jumjum såg henne så mer eller mindre hoppade han över den sista tråden sen gick dom omkring på gården en stund tills mor sprang bort med hinken och fick in dom i hagen igen. Dom verkar ha det bra därnere och har fått gott grönt gräs och en stor hage att gå i igen.


Olof blev så till sig över damernas ankomst i hagen så han tog sats och satte sina horn rakt in i mitt ben...ja som Mia sa idag, var är slaktbilen när man som bäst behöver den??? Man blir ju så ARG! Sen får man ju skylla lite på att han fick upp en hög brunstande damer troligen för han har inte visat dom tendenserna förut alls, inte förrän Telma började lukta i slutet av sommaren här..


Igårkväll hade vi lite kräftkalas härhemma, det var väldigt väldigt trevligt! Lagom tills Lasse och Lena skulle gå hem öste regnet ner så dom fick skjuts av Christoffer och Sofia, inte för det var långt att gå men dom slapp dessutom ev vildsvin...


Idag har jag tagit ner näten i sommarhagen, plockat ner den temporära tråden, till våren blir det ström i den hagen oxå. Körde upp näten till Mia och fick kika på söta fårisar som hon köpt! Gissa om det sken i Hannas ögon när Mia nere vid hästarna sa till Hanna, du får gärna komma hit ochrida! Ja den solen släcker man inte i första taget!!!!!


Sen for vi hem och jag gick ner i ladan så nu är väggar tak och boxar rensopade! Halmen ska jag hämta på tisdag i getinge och sen kan det faktiskt få bli höst när det vill för nu är stallet inhöstat och klart!


Ha en fin vecka!


Tjingeling!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar