fredag 11 september 2009

Fredag...och trött är man...

den här veckan har inte kroppen alls velat som jag vill. Det har värkt och igår hade jag en febertopp på kvällen som hette duga. Troligen nåt färe som är på gång men jag tycker inte om att känna mig dålig. Ska jag vara dålig ska jag vara jättedålig så jag inte går omkring och grämer mig över allt jag borde gjort åtminstone...

Idag har Molle iaf flyttat, Jumjum går kvar ensam i hagen men verkar faktiskt inte nämnvärt berörd av det. Lite verkar han lite fundersam men inte på nåt sätt ensam ensam om man säger så. Vi har bestämt att Jumjum ska få betäcka dom äldre tackorna i höst oxå iaf, han är en personlighet och nu när man står i valet och kvalet så är det ändå svårt att göra sig av med honom. Stor som ett hus har han blivit över sommaren, eller välgödd är väl ett mer passande ord...
Beställde en betäckningssele åt Olof mest för att ha koll på när han har betäckt vilken ungtacka men den har inte kommit ännu, den kommer nog på måndag så då ska han få fler damer i sin hage och sen är betäckningssäsongen igång igen...lamning nån gång i februari/mars troligen...spänannde spännande att se vad det blir! I låddan med selen ligger mina nya trådrullar oxå så jag kan göra klart hela hagen och sätta upp en undre tråd, det ska bli skönt att få hela hagen omgjord och klar! Någon har dragit ner tråden vid äppelträdet ikväll igen men såg det när vi åkte till affären så jag får hänga upp den imorrn igen, det är ett poppis ställe det där trädet...hela tråden var ju inte nere utan han har nog satt ut huvudet, eller hon, och känt av den väldigt mycket starkare strömmen och tagit med sig en tråd på vägen tillbaka...troligen. Vad vet jag.
Nästa vecka ska jag hämta hem första lasset halm inför hösten, ska bli gott att få hem det. Ska sopa rent i stallet i helgen bara så jag kan lägga in det i en box. Ska sopa ner allt smojs från taket som hänger där, damm och gammal spindelväv. Varje gång jag är därnere så känner jag hur skönt det är att ha röjt ut ströbäddarna...jätteskönt!


Apropå ingenting så flyttade jag ju två rhododendronplantor från framsidan, där har dom stått både torrt och mörkt och dom såg halvdöda ut när jag flyttade dom så hoppet var inte så stort. Men i backen där iofs vattnet står och trycker på dom och dom får ljus, så har dom faktiskt satt fart och fått blad båda plantorna! Jätteroligt! Ska klippa ner gräset runt dom och sätta ner dom andra tre oxå, fördelen är att dom suger upp en del vatten som annars går rakt ner i fårhuset...nu får nån annan så att säga gagn av det på vägen!

Sen ska vi till veterinären oxå och kolla av chilis rabiesvaccination och så ska Findus på rutinkontroll. Jag är glad för varenda dag han är pigg och riktigt tjock och go har han blivit över sommaren istället för det rangel han var i våras...jättehärligt! Vi satte ett mål att klara sommaren, nu kan vi sätta ett nytt mål, vi tar en dag i sänder! Han är ju trots allt till åren kommen!
Figaro har bättrat på sitt förtroende för oss, ikväll satt han på trappan och åt sin mat medan dörren var öppen och jag lastade in maten! Det går framåt där oxå! Ska försöka få in honom inom det snaraste så vi kan åka och kastrera honom!
Sist men inte minst så har jag idag satt in en bild på Zorro som skulle fyllt 5 år förra veckan! Det är inte klokt vad tiden går fort och det var ett sting i hjärtat när det slog mig att han skulle fyllt år i fredags förra veckan. Min store svarte nalle som skulle tagit av sig själv på mitten för att vara till lags men som inte höll ihop sig själv och sin egen själ tyvärr...Jag saknar min goe pojke, trots att det var jättejobbigt så tog han en stor del av mitt hjärta!
Nu mot tv-soffan, imorrn ska vi sova lääääääääääääääääääääääänge!!!!!

Ha en skön helg allesammans!

1 kommentar: